Motiveret optag

Her vil du finde svar på de fleste spørgsmål til motiveret optag, men ved yderligere spørgsmål, bedes du kontakte Optagelseskomitéen via mail på optag@bikubenkollegiet.dk.

På Bikuben Kollegiet har man som ansøger mulighed for at søge ind via motiveret optag. Man har på denne måde en gylden chance for at få tilbudt et værelse tidligere. Ansøgeren skal dog være skrevet op på s.dk. 1/3 af bikubens beboere optages via motiveret optag.

Overvejer du at ansøge via motiveret optag, skal du være opmærksom på de generelle krav til ansøgeren:

  • Ansøgeren skal være myndig
  • Ansøgeren skal være indskrevet på en SU-godkendt fuldtids videregående uddannelse, elev i praktik på erhvervsuddannelser eller udenlandsk betalingsstuderende på en SU-støttet uddannelse i Danmark (ved ansøgning til parværelser eller familieboliger er det kun et krav, at den ene af jer er studerende)
  • Ansøgeren skal være skrevet op på s.dk
  • Ansøgeren skal sende en fysisk ansøgning, hvori der indgår ansøgningsskema og studiedokumentation
  • Vi opfordrer stærkt til at der vedlægges et kreativt/personligt indslag

Dog kan du ikke ansøge via motiveret optag, hvis du er:

  • Studerende på ungdomsuddannelser (fx stx, hhx, htx osv.)

Hvis du opfylder ovenstående krav og du har sat dig grundigt ind i hvad Bikuben Kollegiet Ørestad kan tilbyde, så er du klar til at downloade og udfylde ansøgningsskemaet. (ansøgningsskemaet er ved at blive ændret efter udvikling af nyt optagelsessystem, men kan benyttes som det er på nuværende tidspunkt)

Download ansøgningsskema her: Ansøgningsskema for motiveret optag

Or if you want it in English, download it here: Motivated application form (English).

OBS! Det er også muligt at ansøge som par til vores familieboliger eller parværelser. I bedes begge udfylde “Ansøgningsformularen” på s. 1 i dokumentet. Det er ikke et krav, at i begge er studerende, blot den ene af jer.

Det er muligt at ansøge motiveret allerede 6 mdr. før du starter på dit studie. Det kræver dog, at du eftersender dokumentation på, at du er optaget. Dette kan ske på optagelseskomiteens mail optag@bikubenkollegiet.dk. Desuden skal dette nævnes i din ansøgning.

Optagelseskomitéen lægger vægt på en personlig og kreativ ansøgning, der både viser engagement og interesse for kollegielivet. Vi lægger stor vægt på at du vedlægger et kreativt eller en anden form for personligt indslag. Brug denne mulighed for at vise den personlige, kreative, og måske endda underholdende side af dig selv, da det er her du har mulighed for at skille dig ud fra de andre ansøgere. Vi har tidligere modtaget sange, videoer, spil, kollager, bagværk og meget andet.
OBS! Ansøgningsskemaet er designet med et formål. Modtages en ansøgning i et redigeret/udvidet format eller sendes ansøgningen via e-mail, kommer ansøgeren ikke i betragtning. Hvis du ønsker at sende dit kreative indslag over mail, kan du kontakte Optagelseskomitéen

Ansøgningen skal sendes med postet brev til Bikuben Kollegiets Optagelseskomité:

Att.: Optagelseskomitéen, 219
Bikuben Kollegiet
Amagerfælledvej 50A
2300 København S

Optagelseskomitéen består af beboere fra kollegiet, der gennemgår alle ansøgninger og disse behandles med ca. 3 måneders mellemrum. Hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende motiveret optag, bedes du kontakte Optagelseskomitéen på mail ved at skrive til optag@bikubenkollegiet.dk.

da_DKDansk