Ansøg

Bikuben kollegiet administreres af UBSBOLIG A/S og indstilles af CIU (Centralindstillingsudvalget). Vi henviser derfor til at spørgsmål angående ansøgning af værelse, priser og ventelister rettes til dem på info@ciu.dk.

På kollegiet er der 107 værelser, hvoraf den mest almindelige type er ét personsværelset. Blandt disse værelser er stort set alle ens, men der kan forekomme små variationer. Alle værelser er udstyret med bad og toilet, og indeholder desuden skabe og tekøkken. Den typiske størrelse er 20 kvm inklusiv badet. Se billeder af værelserne.

Hvis du ønsker at søge om et kollegieværelse på Bikuben kollegiet skal du oprette dig som ansøger på s.dk eller søge motiveret optag, hvor optagelseskomiteen vurderer din ansøgning.

Motiveret ansøgning

Du kan også søge om motiveret optag på kollegiet. Man har på denne måde en gylden chance for at komme udenom ventelisten. 1/3 af Bikubens beboere optages via motiveret optag.

Overvejer du at ansøge via motiveret optag, skal du være opmærksom på de generelle krav til ansøgeren:

  • Ansøgeren skal være myndig
  • Ansøgeren skal være indskrevet på en SU-godkendt fuldtids videregående uddannelse, elev i praktik på erhvervsuddannelser eller udenlandsk betalingsstuderende på en SU-støttet uddannelse i Danmark
  • Ansøgeren skal sende en fysisk ansøgning, hvori der indgår ansøgningsskema, studiedokumentation og gerne et kreativt indslag.

Dog kan du ikke ansøge via motiveret optag, hvis du er:

  • Studerende på ungdomsuddannelser (fx stx, hhx, htx osv.)

Hvis du opfylder ovenstående krav og du har sat dig grundigt ind i hvad Bikuben Kollegiet Ørestad kan tilbyde, så er du klar til at downloade og udfylde ansøgningsskemaet.

Download ansøgningsskema her: Ansøgningsskema for motiveret optag

Or if you want it in English, download it here: Motivated application form (English).

Optagelseskomitéen lægger vægt på en personlig og kreativ ansøgning, der både viser engagement og interesse for kollegielivet. Vi lægger stor vægt på at du vedlægger et kreativt indslag, uanset dine kreative evner. Brug denne mulighed for at vise den personlige, kreative, og måske endda underholdende side af dig selv, da det er her du har mulighed for at skille dig ud fra de andre ansøgere. Vi har tidligere bl.a. modtaget sange, videoer, spil, kollager, gaver, bagværk og meget andet.  
OBS! Ansøgningsskemaet er designet med et formål. Modtages en ansøgning i et redigeret/udvidet format eller sendes ansøgningen via e-mail, kommer ansøgeren ikke i betragtning.

Ansøgningen sendes med postet brev til Bikuben Kollegiets Optagelseskomité:

Att.: Optagelseskomitéen, 219
Bikuben Kollegiet
Amagerfælledvej 50A
2300 København S

Optagelseskomitéen består af beboere fra kollegiet, der gennemgår alle ansøgninger. Hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende motiveret optag, eller har brug for at aflevere noget i forbindelse med din ansøgning, er du velkommen til at kontakte Optagelseskomitéen via Bikubens instagram.

da_DKDansk